Unternehmensziele durch strategische Unternehmensplanung und Steuerung erreichen

Weniger Aufwand, mehr Flexibilität und mehr Geschäftserfolg

BildUnser Seminar schult Sie u.a. in den Bereichen Controlling, корпоративно управување, Bilanz und GuV.

Tag 1:> Strategische und operative Unternehmensplanung
> BWA als Steuerungsinstrument
> Professionell im Bankgespräch

Tag 2:

> Liquiditäts- und Finanzplanung – Leitfaden für die Praxis
> Mehr Liquidität durch aktives Cash Management

Нашата актуелна датуми за семинарот:

25.-26.07.2018 Nürnberg
16.-17.10.2018 Минхен
05.-06.12.2018 Минхен

да ги искористат

Секој учесник ќе добие:

1. S&P Unternehmensplanungs-Tool nach Bankenstandard
2. S&P Liquiditätsplanungs-Tool nach Banken- und Wirtschaftsprüferstandard
3. Zusätzlich händigen wir Ihnen ein aktuelles Rating Ihres eigenen Unternehmens aus
4. Sie erhalten Checklisten zur
+ optimalen Steuerung des Unternehmens
+ sicheren Planung der Liquidität

на S&P Unternehmerforum е сертифицирана со AZAV, E-CERT и DIN 9001:2008.
Финансирање од Европската ЕСФ, како и регионални финансиски институции е можно. Вие ќе добиете за критериумите за подобност.

Може да бидат заинтересирани во семинарот? Schreiben Sie uns eine E-Mail oder melden Sie sich direkt mit dem Anmeldeformular online oder per E-Mail zum Seminar an.
За повеќе информации и контакт ќе го добиете во промоција на терен за обука.

Informieren Sie sich jetzt über unsere Seminare zum Thema “Rechnungswesen und Controlling”!

Минхен канцеларија
тел. +49 89 452 429 70 - 100
E-Mail: service@sp-unternehmerforum.de

Ние ќе ве посоветува!

во врска со:

S&P бизнис форум GmbH
Г-дин Achim Шулц
Feringastraße 12а
85774 Unterföhring
германија

ФОН ..: 089 4524 2970 100
факс ..: 089 4524 2970 299
веб ..: http://www.sp-unternehmerforum.de
Е- : service@sp-unternehmerforum.de

Предности во операцијата

на S&P бизнис форум беше 2007 Основан и врз основа на идејата на нашите клиенти, мали и средни претпријатија:

> решенија заедно
> безбедна можности без заобиколувања
> споделување на искуства

100 Seminarthemen, 13 сертификација курсеви, куќа за обука, 500 Seminartermine, 20 Искусни предавачи од областа.

Безбеден вашиот предност во пракса. Книга директно со S&P!

Види www.sp-unternehmerforum.de следните теми семинар:

> стратегија & управување со
> генерален директор & главен службеник
> планирање & развој
> лидерство & развој на човечки ресурси
> продажба & маркетинг
> сметководство & контролирање
> корпоративно управување
> планирање & ликвидност
> Рејтинг & банка за разговор
> купување
> Лично
> помош & управување со канцеларија
> проект за управување со
> Проценката на бизнисот & сукцесија
> усогласеност
> спречување на перење пари
> Депото A-менаџмент
> солвентност II
> MaRisk
> управување со ризик

на S&P Unternehmerforum е сертифицирана со AZAV, DIN EN ISO 9001:2008 и Е-CERT.

13 Сертифицирање на обуки за квалификација професионална обука:

> Сертифициран извршни директори (S&P)
> сертифициран службеник (S&P)
> Уверение директор на перење пари (S&P)
> Уверение за усогласеност директор (S&P)
> сертификација комуникации & лидерство (S&P)
> Уверение контролер со ризикот & благајник (S&P)
> Сертифициран менаџер за човечки ресурси (S&P)
> Помош Сертифициран менаџмент (S&P)
> Сертифициран проект менаџер (S&P)
> Сертифициран Менаџер за продажба (S&P)
> Сертифициран ризик менаџер (S&P)
> Уверение комерцијални директор (S&P)
> Сертифициран Купување на менаџер (S&P)

прес контакт:

S&P бизнис форум GmbH
Г-дин Achim Шулц
Feringastraße 12а
85774 Unterföhring

ФОН ..: 089 4524 2970 100
веб ..: https://www.sp-unternehmerforum.de
Е- : service@sp-unternehmerforum.de

Биди прв да коментира

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.


*