*Neu*Welchen Wert hat mein UnternehmenPreise & Kennzahlen

Welchen Wert hat mein Unternehmen?
Unternehmensverkauf sicher steuern
Asset Deal oder Share Deal? Vor- und Nachteile verschiedener Übergabemodelle

BildUnser Seminar schult Sie u.a. in den Bereichen Unternehmensverkauf und Nachfolge.

> Maßgebliche Stellschrauben Ihres Unternehmenswertes
> Preise & Kennzahlen Ihrer Branche
> Rechtliche Tipps für den Verkaufs- oder Kaufprozess
> Firmen Know-How und Kundenstamm richtig bewerten
> Asset Deal oder Share Deal – Übergabemodelle im VergleichНашата актуелна датуми за семинарот:

15.02.2018 Хамбург
14.03.2018 Берлин
13.06.2018 Берлин
27.09.2018 Минхен

ги корист:

> Welchen Wert hat mein Unternehmen?
> Unternehmensverkauf sicher steuern
> Asset Deal oder Share Deal? Vor- und Nachteile verschiedener Übergabemodelle

да ги искористат

Секој учесник ќе добие:

+ Simulations-Tool “Bewertung des eigenen Unternehmens”
+ Simulations-Tool “Aufbau einer eigenen Wissensbilanz”

Spezial:

+ Checkliste und Muster zum “idealen Kaufvertrag”
+ Checkliste Due Dilligence-Prüfung “Optimale Vorbereitung der Unternehmensbewertung”
+ Checkliste “Vertraulichkeits- und Geheimhaltungsvereinbarungen” bei der Käufersuche

на S&P Unternehmerforum е сертифицирана со AZAV, E-CERT и DIN 9001:2008.
Финансирање од Европската ЕСФ, како и регионални финансиски институции е можно. Вие ќе добиете за критериумите за подобност.

Може да бидат заинтересирани во семинарот? Schreiben Sie uns eine E-Mail oder melden Sie sich direkt mit dem Anmeldeformular online oder per E-Mail zum Seminar an.
За повеќе информации и контакт ќе го добиете во промоција на терен за обука.

Sichern Sie sich jetzt Ihre Termine für 2018!

Минхен канцеларија
тел. +49 89 452 429 70 - 100
E-Mail: service@sp-unternehmerforum.de

Ние ќе ве посоветува!

во врска со:

S&P бизнис форум GmbH
Г-дин Achim Шулц
Feringastraße 12а
85774 Unterföhring
германија

ФОН ..: 089 4524 2970 100
факс ..: 089 4524 2970 299
веб ..: http://www.sp-unternehmerforum.de
Е- : service@sp-unternehmerforum.de

Предности во операцијата

на S&P бизнис форум беше 2007 Основан и врз основа на идејата на нашите клиенти, мали и средни претпријатија:

> решенија заедно
> безбедна можности без заобиколувања
> споделување на искуства

100 Seminarthemen, 13 сертификација курсеви, куќа за обука, 500 Seminartermine, 20 Искусни предавачи од областа.

Безбеден вашиот предност во пракса. Книга директно со S&P!

Види www.sp-unternehmerforum.de следните теми семинар:

> стратегија & управување со
> генерален директор & главен службеник
> планирање & развој
> лидерство & развој на човечки ресурси
> продажба & маркетинг
> сметководство & контролирање
> корпоративно управување
> планирање & ликвидност
> Рејтинг & банка за разговор
> купување
> Лично
> помош & управување со канцеларија
> проект за управување со
> Проценката на бизнисот & сукцесија
> усогласеност
> спречување на перење пари
> Депото A-менаџмент
> солвентност II
> MaRisk
> управување со ризик

на S&P Unternehmerforum е сертифицирана со AZAV, DIN EN ISO 9001:2008 и Е-CERT.

13 Сертифицирање на обуки за квалификација професионална обука:

> Сертифициран извршни директори (S&P)
> сертифициран службеник (S&P)
> Уверение директор на перење пари (S&P)
> Уверение за усогласеност директор (S&P)
> сертификација комуникации & лидерство (S&P)
> Уверение контролер со ризикот & благајник (S&P)
> Сертифициран менаџер за човечки ресурси (S&P)
> Помош Сертифициран менаџмент (S&P)
> Сертифициран проект менаџер (S&P)
> Сертифициран Менаџер за продажба (S&P)
> Сертифициран ризик менаџер (S&P)
> Уверение комерцијални директор (S&P)
> Сертифициран Купување на менаџер (S&P)

прес контакт:

S&P бизнис форум GmbH
Г-дин Achim Шулц
Feringastraße 12а
85774 Unterföhring

ФОН ..: 089 4524 2970 100
веб ..: https://www.sp-unternehmerforum.de
Е- : service@sp-unternehmerforum.de

Биди прв да коментира

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.


*